Att få skriva av sig lite ♥

Jag är så trött på mina hormoner, varför berättade ingen för mig om humörsvängningarna som kommer även efter graviditeten? Det enda som folk snackade om till mig om när jag var gravid var hur sjukt ont det gjorde att föda barn, hur mycket jag skulle spricka och hur tjock jag skulle vara efter jag fått barn. Vilket inte alls stämde! Och för er som undrar så gjorde det så mycket ondare att operera brösten än att föda barn. 
 
Jag är så trött. Jag är trött på att ha ett humör som är som en bergodalbana. Glad ena sekunden och arg som ett bi den andra sekunden. Och jag är trött på att aldrig riktigt kunna lita på mina känslor. När jag känner mig lycklig och bara så glad så tänker jag, Jaha.. Är jag verkligen glad nu? Är det så här jag känner på riktigt eller är det mina hormoner som jävlas med mig? Och samma tankar kommer när jag blir arg eller ledsen över någonting. Jag måste tänka och analysera alla mina känslor! Och jag är så less på att inte kunna veta vad jag verkligen känner och inte känner. Nej. Less var ordet. Less! Jag är bara så jävla less på allt vad hormoner och humörsvängningar heter just nu. Jag längtar efter att bli mig själv igen. Att kunna veta när jag är arg på riktigt och när jag är glad och lycklig på riktigt! Jag längtar efter att få bli mig själv igen. Glada och faktiskt jävligt snälla Madelen som inte alls blir arg över småsaker, och inte måste analysera varför hon känner sig lycklig när hon gör det. Gah, va skönt att skriva av sig lite ♥
 
 Kommentarer
Anonym säger:

Något som kan hjälpa till att påverka det hela är att inte äta regelbundet, alltså att din blodsockernivå blir ojämn.

Ett tips (och JA jag är också småbarnsmamma och vet hur svårt det är att få tid att äta ;))

Ät en stadig hälsosam frukost, lunch och middag.
Tips på mat som alltid är klart är att koka flera ägg och lägga in i kylen så det alltid finns. Ekologiska bananer är "bra" kolhydrater som mättar, har alltid med mig det i vagnen. Makrill/tonfisk på burk, bara till att öppna och äta och samtidigt få i sig omega 3 ;) Ja, det finns en hel del som går snabbt att få i sig när man har barn :)

SJÄLVKLART är det ju hormoner också! men det här kan hjälpa till lite på traven och inte göra det värre!

2014-06-10 | 12:34:05
Anonym säger:

Det blev lite dåligt förmulerat i början på min kommentar, naturligtvis SKA man äta regelbundet. Att äta oregelbundet är det som orsakar en ojämn blodsockernivå ;)

2014-06-10 | 12:35:27
Anonym säger:

Det tycker jag var ett bra tips! Du skriver ofta att du inte ätit något på hela dagen vilket är rena vansinnet för humöret, jag vet själv för har en liten på 11 månader så det är svårt att hinna laga "ordentliga" middagar. Är något som går fort men försök få i dig alla mål och sen när Kristoffer är hemma så åtminstonde ett mål varm ordentlig mat, försöker lösa det så här hemma och mitt humör har blivit betydligt bättre även fast det kan pendla ändå såklart :) hoppas du hittar något bra sätt!

2014-06-10 | 17:48:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback