Snart är det min dag ♥

 
Jag bjuder helst på hembakat på mina eller pojkarnas kalas, jag tycker att det ser lite finare ut och att det visar att man lagt in en liten ansträngning till dom gästerna som kommer än om man bjuder på köpta kakor. Även om köpta kakor kan vara farligt goda dom med ^^
   Det blir nog inget jätte stort fika fat, men ett lagom. Havreflarn och maränger har jag bakat idag, blir någon till kaka och bullar. Det stora baket bir i augusti då vår fina lilla Johan fyller år, han har redan planerat allt som jag ska baka då. Bullar med jätte mycket kanel, popcorn, allt med choklad i, en stor chokladtårta, glass och chokladpudding ska gästerna få. Om dom är snäll. / Johan tre år ♥
 
 
Havreflarn 
Ingredienser
 
75 g smör
♥ 1 dl strösocker
♥ 1 dl havregryn
♥ 1 dl vetemjöl
♥ 1.5 msk mjölk
♥ 1.5 msk ljus sirap
♥ 1 tsk malen ingefära
♥ 0.25 tsk bakpulver
 
Gör så här:

♥ Sätt ugnen på 200°C.

♥ Smält smöret.i en kastrull som du använda för att göra hela smeten i.

♥ Rör ner socker, havregryn, vetemjöl, mjölk, sirap,  ingefära och bakpulver till en jämn smet.

♥ Klicka ut smeten, ca en msk till varje flarn och med ganska stort avstånd på en plåt med bakplåtspapper eftersom att smeten flyter ut när kakorna gräddas. Jag gräddade fyra kakor per plåt.

♥ Grädda havreflarnen mitt i ugnen i 200°C i ca 5 minuter eller tills de har fått fin gyllengul färg. I varmluftsugn 175°C i ca 8 minuter.

 
Maränger 
Ingredienser
 
♥ 5 äggvitor
♥ 2 dl strösocker
♥ 4 dl florsocker
 
Gör så här:
♥ Sätt ugnen på 110 grader
♥ Vispa ihop äggvitan och strösockret på elvispens högsta växel, och vispa tills massan inte längre växer. Vispar man för länge eller för häftigt blir smeten glansig och delar på sig. 
♥ Lägg upp marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper på. 
♥ Och låt marängerna vara inne i ugnen i ca 60-90 minuter tills att dom är helt genomtorra. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback