Chokladkaka med kokostosca! ♥

 

Bakade denna underbaring igår, alldeles för söt enligt Kristoffer men jätte god enligt mig. Speciellt till kaffet. Älskar kaffe och en bit choklad eller chokladbakelse. Det är såå gott ♥ 

Chokladkaka:

175 g rumsvarmt smör
2,75 dl socker
1,5 dl kakao
0,5 dl sirap
1/2 krm salt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Kokostosca:

200 g riven kokos
1,5 dl sirap
0,75 dl vispgrädde
2 dl socker
75 g smör

Chokladkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och smör pösigt. Häll ner kakao, salt och sirap och rör om. Häll ner 1 ägg i taget under omrörning. Sikta ner vetemjölet & bakpulvret för sig under omrörning. Smöra en form (22 cm) och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min.

Kokostosca: Under tiden kakan är i ugnen kan du börja med toscan. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap, socker och grädde och låt småkoka i 5 minuter. Tillsätt kokosflingorna, rör om och tag bort från plattan när de börjar koka. Häll över toscan på chokladkakan och sätt in i ugnen igen i ca 10 minuter tills toscan fått en gyllenbrun färg.

Låt svalna och skär sedan upp i tårtbitar!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback