Mina äpplen och jag! ♥

 

 
 

Hur kul är det inte att baka av sina egna (!) äpplen? Jag och Johan plockade en hel hög igår medans lilla Oskar sov i vagnen och imorse hjälpte han mig baka en fin kaka av dom som smakade så gott att vi bakade en till kaka och la i frysen ^^
   Jag älskar verkligen att vi har en egen gård att pyssla runt på. Den här första sommaren som vi bott här har vi mest bara bott in oss både ute och inne och pysslat om det som redan fanns här när vi flyttade in här. Jag tycker att det är viktigt att bo in sig i sitt hus för att kunna fatta bra beslut senare om hur man vill ha det både ute på gården och inne i huset. När vi flyttade in i huset så ville jag ha ett stort vitt staket runt gården, nu efter tio månader vill jag ha två stora grindstolpar och en vacker häck runt vår gård! Förhoppningsvis har vi det nästa sommar om det fortfarande är det som jag och Kristoffer vill ha.

 

 

Receptet på kakan: 

Rivet äpple i smeten gör kakan oerhört saftig och god.

2 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl vetemjöl
100 g smör, smält
1 dl mjölk
1/2 tsk kanel
1 äpple utan skal, rivet

Garnering:
florsocker

GÖR SÅ HÄR:


1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.

3. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl. Rör om. Blanda ner det smälta smöret och mjölken och tillsätt det i smeten. Vispa ihop allt till en slät smet.

4. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Pudra lite av kanelen i botten.

4. Riv äpplet på den grova sidan på ett rivjärn.

5. Blanda ner äpplet och resten av kanelen i smeten. Häll sedan ner den i formen.

6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik och skär den i bitar. Pudra gärna lite florsocker på kakan före servering.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback