Recept på vaniljkakor som håller formen:

 
I helgen är det nog dags att baka dessa kakor igen. Denna gång blir det födelsedagskakor till min lilla Oskars första födelsedag. Tycker att dessa kakor passar absolut som bäst vid födelsedagar/högtider då man vill bjuda på en extra fin kaka med lite jobb bakom.
   Detta är det absolut bästa receptet på kakor som håller formen (som jag provat än så länge i alla fall), håll hårt det det! 
 
Ingredienser
50 g socker
50 g florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
225 g vetemjöl
1 ägg
100 g smör

Gör såhär
Blanda socker, florsocker, vaniljsocker och siktat mjöl i en matberedare. Tillsätt ägget och smöret i bitar och mixa tills degen håller ihop. Låt stå i kylskåp minst en timme.

Ta en liten bit deg i taget och kavla ut den på mjölat bakbord tills den är ca 4-5 mm tjock. Använd kakformar och ta ut kakor. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 170 grader tills de börjar få lite färg i kanterna (omkring 8-15 minuter). Låt kakorna ligga kvar på plåten någon minut och lyft därefter över dem till ett galler med hjälp av en stekspade. Låta kakorna svalna helt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback