Längtan & guldkanter

 
Jag tror det är jätte viktigt att ha någonting att längta och se fram emot lite då och då, litet som smått. För mig är det i alla fall jätte viktigt för att få må bra. Jag älskar att längta efter nått roligt som ska hända, nått som jag ska få eller något fint som jag ska köpa till mig själv eller till någon annan.  Det sätter en fin guldkant på vardagen.
   Just nu är det rätt mycket som jag längtar efter, men det som jag längtar mest efter är att träffa en av mina älsta vänner på lördag för en mysig tjejmiddag hemma hos henne för att sedan gå ut en sväng på stan. Det blir jag och min Camilla, och tre andra tjejer. 
 
Sommaren 2015 var jag ute på krogen på riktigt sist, så jag ser verkligen fram emot att ha en trevlig kväll ute på lördag (även om jag kommer att sakna ihjäl mig efter mina små pojkar, huhuuu!!!). Klänningen som jag ska ha på mig har jag tvättat och hänger på tork i källaren och skorna står och väntar på mig i hallen, hoppas att vädret blir fint också. 
 
I söndags:
 

P a n n k a k a

 
Enkel och god vardagsmat men som är lätt att piffa till, lägg grädden och sylten i fina skålar och duka fint så blir vilken vardagsmat som helst egentligen lite godare. I min familj bruka vi äta pannkaka när pappa Kristoffer inte är hemma. Som idag. Så idag är en helt perfekt dag för pannkakor för mig och barna.
 
Klassiska pannkakor: 
 
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
3 msk smör 
 
Men, jag lovar att dina pannkakor blir dubbelt så goda om du byter ut 1 dl mjölk till 1 dl grädde och blandar i 1-2 msk socker i smeten. Alltså: 
 
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 msk socker
5 dl mjölk
1 dl grädde
3 ägg
3 msk smör 
 
Och på en fin tallrik så smakar det mesta faktiskt lite bättre.. 
 

2017-05-10

 
Isn't it funny how day by day nothing changes but when you look back everything is different.. 
 
 
Ibland händer det saker som verkligen kan få mig att tänka till lite, det behöver inte vara någonting stort. Men saker i livet som får mig att vakna till lite extra och både känna och tänka efter.. Ta vara på det du har. Är tacksam för det och njut när du kan njuta. Man vet aldrig när livet svänger till ♡